OVER ENZO

Italië. Het land van mijn geboorte. Het land van mijn hart. In het zuiden, in Pergola, woont nog steeds mijn familie. Mensen verzorgen en verwennen, dat zat er al vroeg in. Daar wilde ik later ook mijn beroep van maken. Op m’n 20e werd het tijd voor avontuur. Rome, Milaan, overal heb ik gewerkt. Ook in Florence. En daar zat ze... Midden op de Piazza della Signoria. Op het terras van het restaurant waar ik werkte. Een prachtige blonde dame uit Nederland. Nog enigszins verbouwereerd stuurde ik snel een zigeunermeisje met een roos op haar af. En... ze nam ‘m aan en kwam me bedanken. Een half jaar later trok zij haar stoute schoenen aan en kwam bij me wonen in Florence. Tot de dag dat ze zei dat ze ooit nog wel eens terug naar Nederland zou willen. Ik heb me geen moment bedacht en nam meteen ontslag: we gaan naar Nederland! Ik moest er niet aan denken dat mijn grote liefde ooit bij me weg zou gaan.

Hier heb ik vele jaren, met heel veel plezier, gewerkt bij het mooiste restaurant van Nederland: Mediterraneo in Maastricht. Maar de droom van een eigen zaak bleef in een hoekje van mijn hoofd zitten: een winkel met de lekkerste en pure gerechten. Zelf bereid, zoals we dat thuis doen. En daar deed zich de kans voor. Enzo is het resultaat...

Elke dag maak ik alles vers: pizza, pasta, panini. Eenvoudig en puur, dat is mijn manier van koken. Maar natuurlijk heb ik ook nog andere superlekkere dingen in de winkel. Want wat heeft een mens nodig? Wijn, kaas, dat soort zaken. Daar worden we gelukkig van...